назад

3333323

26 вересня в обласному центрі зайнятості, що в м. Тернопіль, відбувся семінар із соціальними партнерами на тему: «Надання соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО». Взяти участь у заході запросили і представників Регіонального та Тернопільського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олега Кононенка та Сергія Дубчака. 

На семінарі також були присутні представники ТОДА, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділення Фонду соціального захисту інвалідів, управління поліції охорони області, представники організацій психологічного спрямування, реабілітаційних центрів, Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату, Тернопільського облвійськкомату, представники громадських організацій учасників АТО.

4444434

Олег Кононенко та Сергій Дубчак представили присутнім учасникам систему безоплатної правової допомоги Тернопільщини: розповіли про різницю між первинною та вторинною безоплатною правовою допомогою, проінформували як можна отримати правову консультацію.

«Віднедавна особи, які звернулися за отриманням статусу учасника АТО також мають змогу одержати безоплатно низку правових послуг. Це і здійснення представництва своїх інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, так і складення документів процесуального характеру». – повідомив Олег Кононенко.

123123

«Захисники України, які очікують на отримання посвідчення учасника бойових дій, також мають право на адвоката за рахунок держави. Ці та інші положення регламентує Закон України «Про безоплатну правову допомогу». – додав Сергій Дубчак.

2222222

Опісля фахівці центрів довели до відома учасників семінару за яким номером телефонувати, якщо є необхідність отримати інформацію про безоплатну правову допомогу та сповістили адресу, за якою знаходяться Регіональний і Тернопільський місцевий центри з надання БВПД.

До слова, телефонний номер єдиної «гарячої» лінії системи безоплатної правової допомоги (працює цілодобово) – 0-800-213-103.

Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.

Тернопільський місцевий центр з надання БВПД розташований у м. Тернопіль, по вул. Шпильна, 7 (2 пов.).