назад

У відділах поліції та ізоляторах тимчасового тримання затриманих інформуватимуть про право на безоплатну правову допомогу

policiya plakati 9Затримала поліція – негайно вимагай адвоката! Його участь гарантує держава. Не маєш власного адвоката? Вимагай адвоката за рахунок держави. Підписуючи документи, маєш право на пораду адвоката.

Плакати і наліпки з інформацією про права осіб на захист та безоплатну вторинну правову допомогу розміщені у в приміщеннях органів поліції в Одеській області та службових автомобілях Управління поліції охорони Одеської області.

Протягом жовтня представниця Регіонального центру Альбіна Гаврильчик спільно з представником Управління забезпечення прав людини Іваном Рожкованом здійснили перевірку розміщення друкованої продукції в приміщеннях органів поліції в Одеській області на виконання наказу Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ від 20 лютого 2018 року №433/5/133 «Про затвердження Порядку розміщення друкованої продукції з інформацією про права осіб на захист та безоплатну вторинну правову допомогу в органах і підрозділах Національної поліції України».

Зазначеним Порядком визначено механізм розміщення в органах і підрозділах поліції, зокрема у приміщеннях чергових частин, кабінетах слідчих, оперативних працівників, кімнатах для затримання та доставлених чергових частин, салонах службових автомобілів, слідчих ізоляторах тощо, друкованої продукції (плакатів та наліпок) з інформацією про права осіб на захист та безоплатну вторинну правову допомогу.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області працює за адресою: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. 

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

policiya plakati 1

policiya plakati 2

policiya plakati 3

policiya plakati 4

policiya plakati 5

policiya plakati 6

policiya plakati 7

policiya plakati 8

policiya plakati 9

policiya plakati 10

policiya plakati 11

policiya plakati 12

policiya plakati 13