назад
23.03.18

У Вінниці обговорили основні аспекти юридичного захисту внутрішньо переміщених осіб

23 03 2018 2

23 березня представники Вінницького та Томашпільського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у круглому столі на тему: «Основні аспекти юридичного захисту внутрішньо переміщених осіб, що мешкають на території Вінницької, Хмельницької та Черкаської областей».

Круглий стіл організований Вінницькою міською громадською організацією «Вінницька правозахисна група», в рамках проекту за фінансової підтримки Представництва Датської Ради з питань біженців в Україні та Департаменту Міжнародного розвитку Великобританії «Програма економічного розвитку ( та юридичної підтримки ) Східної України».

Крім фахівців системи БПД Вінниччини на заході були присутні представники Управління ДМС у Вінницькій області, Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, програми «Радник з питань ВПО», центрів зайнятості, та громадських організацій.

Під час заходу представники та представниці Вінницького правозахисної групи поділились досвідом надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Вінницької, Черкаської та Хмельницької областей. Крім того, виділили найбільш актуальні питання для даної категорії громадян серед яких отримання соціального житла, перерахунок та виплата пенсій, а також надання адресної допомоги.

Заступниця директора Вінницького місцевого центру Наталя Смішна, поділилась досвідом місцевого центру щодо надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги. Крім того розповіла, про успішно вирішені справи на користь внутрішньо переміщених осіб, які звертались за правовою допомогою до Вінницького місцевого центру.23.03.2018 1

Також, було обговорено ряд питань та шляхи їх вирішення представниками різних служб та організацій. Така практика взаємодії була дуже корисною для присутніх, оскільки були надані фахові коментарі безпосередньо від працівників служб чи установ яких стосувались питання.

Довідково:

Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106