назад
30.01.17

У Вінниці підвели підсумки роботи системи безоплатної правової допомоги за 2016 рік

27 січня у Вінниці, на базі конференц-зали готелю «Оптіма», пройшла робоча нарада «Підведення підсумків роботи системи БПД за 2016 рік. Реалізація пріоритетних напрямків роботи у 2017 році». Зустріч складалася з двох частин та була ознаменована присутністю гостей з прокуратури, поліції, судової гілки влади, омбудсменів, Вінницької обласної Ради, Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області. Участь у заході також взяв помічник директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Відкрила нараду директор Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Світлана Маліновська. На початку виступу вона згадала про Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та ознайомила присутніх із підсумками роботи центрів БВПД за 2016 рік.

Vin 1

Помічник директора Координаційного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталій Охріменко подякував працівниками за успішне виконання роботи у 2016 році та наголосив, що тепер необхідно сконцентруватися на удосконалені якості надання безоплатної правової допомоги. “Безоплатна правова допомога – одна з найуспішніших соціальних ініціатив Уряду” – зазначив Віталій Охріменко.

Vin 2

Перший заступник голови Вінницької обласної Ради Людмила Щербаківська подякувала центрам безоплатної вторинної правової допомоги за якісну підтримку населення та наголосила на важливості співпраці центрів з міською та обласною владою. Представник обласної Ради також детально розповіла про готовність та можливості реалізації регіональних та місцевих програм надання БВПД у області.

Vin 3

Юрій Круголь – начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області – закцентував увагу на плідній та результативній співпраці з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Суддя Апеляційного суду Вінницької області (секретар судової палати у кримінальних справах) Анатолій Кривошея, говорячи про роботу адвокатів, які співпрацюють з центрами правової допомоги, підкреслив: «Адвокати повинні працювати таким чином, щоб якість безоплатної правової допомоги не поступалась платній практиці правового захисту».

Руслан Охота, заступник начальника відділу процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, розповідав про важливість якісної організації роботи центрів з надання БВПД з органами прокуратури та наголосив на необхідності налагодження тісної співпраці з метою забезпечення надання швидкої та повної безоплатної правової допомоги.

Представник слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Владислав Касян говорив про роботу адвокатів центру під час затримання, зокрема про важливість дотримання процедури затримання. Водночас, Світлана Маліновська запевнила у тому, що на майбутнє заплановані спільні наради для адвокатів за участю суддів, представників поліції та слідчих органів, де такі питання будуть обговорювати детальніше.

Наталя Гурковська, регіональний координатор взаємодії із громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Вінницькій області, зауважила і негативний момент – порушення з боку адвокатів, але вказала на високу якість співпраці бюро правової допомоги з громадськими організаціями.

Vin 5

Також, під час наради було досягнуто домовленості з поліцейським-омбудсменом Заріної Маєвською про проведення спільно з бюро правової допомоги правопросвітницьких заходів у районах Вінницької області з національними меншинами.

У другій частині наради працівники центрів опрацьовували робочі питання, спілкувалися, обговорювали можливості підвищення якості надання послуг. Переглянули презентацію про показники роботи за 2016 рік та заслухали доповіді директорів місцевих центрів з надання БВПД про практику надання безоплатної правової допомоги на місцях.

Vin 4


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                 YouTube YouTube                  Google Google+            тTwitter