назад
26.09.17

У Вінницькому місцевому центрі створено Комісію з оцінювання, забезпечення якості, повноти й своєчасності надання первинної та вторинної правової допомоги

25 09 2017 125 вересня 2017 року директор Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лариса Пікановська провела розширену скайп-нараду, в якій взяли участь начальники відділів центру та Вінницького, Барського, Жмеринського і Тиврівського бюро правової допомоги. Також, на нараду був запрошенний в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Сергій Фролов. Учасники наради обговорили роботу кожного з відділів центру та створення Комісії.

В.о. директора Регіонального центру наголосив на перевірці поданих до Координаційного центру з надання правової допомоги щоденних статистичних показників діяльності місцевого центру з надання БВПД. «Лише правильне, повне та вчасне подання статистичних даних дозволить сформувати реальну картину діяльності місцевого центру з надання БВПД» – зазначив Сергій Фролов.25 09 2017 2

Головним питанням, яке стояло на порядку денному, було обговорення нового наказу директора Вінницького місцевого центру з надання БВПД щодо Комісії, створеної з метою оцінювання, забезпечення якості, повноти та своєчасності надання первинної та вторинної правової допомоги працівниками  центру. Відповідно до наказу до складу Комісії входять працівники центру, які надають як первинну, так і вторинну правову допомогу, а також адвокати і представники  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Згідно із затвердженим Регламентом роботи Комісії на розгляд Комісії виносяться складні, неоднозначні та нетипові питання. Її рішення викладаються в формі висновків, рекомендацій, що надаються працівнику, який надає первинну чи вторинну правову допомогу, або директору  центру. Ним визначається правомірність вимоги клієнта, формулювання вимоги, напрямки консультації та роз’яснення в межах первинної правової допомоги. Також, рішення Комісії може містити висновки щодо якості, повноти та своєчасності  первинної та вторинної правової допомоги, що надана працівниками центру.

Перше засідання Комісії відбудеться 29 вересня 2017 року об 11.00 годині в приміщенні Вінницького місцевого центру. На розгляд Комісії виноситься обговорення спірного питання щодо надання вторинної правової допомоги особі, яка, на думку працівника Вінницького МЦ, використала всі засоби національного захисту, але наполягає на зверненні до суду. Прийняття остаточного рішення про надання або відмову в наданні безоплатної вторинної правової допомоги буде здійснюватись після обговорення та з врахуванням результатів розгляду вказаного питання. Згідно Регламенту, Комісія виносить рішення в межах 10-ти денного терміну з дня прийняття звернення клієнта. Рішення Комісії носить рекомендаційний характер, а персональні дані клієнта при розгляді питання не розголошуються. У засіданні Комісії, що відбудеться 29 вересня 2017 року, окрім працівників Вінницького місцевого центру, будуть брати участь: начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Олександр Сільницький та адвокати Тетяна Дмитришина і Ольга Воронцова.

Нагадуємо, Вінницький місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106