назад

У Вижниці розпочав свою роботу Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Vijnitsa okr centrВчора, 30 червня, відбулося засідання круглого столу на тему:  «Безоплатна правова допомога – на захисті індивідуальних прав громадян». Участь у засіданні взяв голова районної державної адміністрації Михайло Андрюк, голова районної ради Олександр Гриндей, в.о. директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Сележан, громадські активісти.

За повідомленням Юрія Сележана з ініціативи Міністерства юстиції України з 1 липня по всій Україні почнуть працювати 100 нових центрів безоплатної правової допомоги. На території Чернівецької області такі центри діятимуть у Чернівцях, Кельменцях та Вижниці.

У Вижниці зазначений центр знаходиться за адресою: вул. Українська, 100-Б. Звернутися до центру матимуть змогу жителі Вижницького та Путильського районів.

«Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та не має достатніх фінансових можливостей для здійснення цього представництва, матиме змогу звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника-адвоката, який надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта.
Послуги адвоката оплачує держава», – зазначив посадовець. За його словами, отримати допомогу зможуть малозабезпечені громадяни, пенсіонери, інваліди, діти-сироти та їх опікуни, учасники АТО та сім′ї загиблих воїнів, а також внутрішньо переміщені особи. Юрій Іванович також повідомив, що адвокати, які надаватимуть допомогу громадянам, були обрані вході прозорих конкурсів і є професіоналами своєї справи.

Також з метою надання консультаційних послуг клієнтам центр буде активно налагоджувати ефективний діалог з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, спеціалізованими комунальними установами тощо.
Відтак, громадяни, які звертатимуться до центру, будуть зорієнтовані куди йти та що робити, аби вирішити своє питання по суті. Для цього центр буде налагоджувати мережеву співпрацю з усіма організаціями, які надають допомогу людям щодо захисту їхніх прав.

Михайло Андрюк зауважив, що відкриття таких центрів – це прекрасний приклад української ініціативи на підтримку вразливих верств населення. Запевнив, що районна влада готова надавати необхідну організаційну підтримку Центру в плані налагодження роботи щодо надання населенню первинної допомоги у населених пунктах району.