назад

У Яблучному інформували про правову допомогу та захистили інтереси переселенця

OkM 170901 118 вересня головний спеціаліст Великописарівського бюро правової допомоги Людмила Мусієнко провела вуличне інформування громадян в селі Яблучне, що ввійшло до Кириківської об’єднаної територіальної громадиЯблучне знаходиться на значній відстані від смт. Велика Писарівка, і частіше жителі цієї територіальної громади бувають у місті Охтирка.

Тож Людмила Мусієнко інформувала громадян про Охтирський місцевий центр з надання БВПД, його розташування, види первинної правової допомоги, яка включає: надання правової інформації, юридичні консультації, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру, представництво інтересів та допомогу в отриманні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги. Спеціаліст Великописарівського бюро правової допомоги проінформувала також і про контактний центр системи БВПД, що знаходиться в місті Суми, та надає  правові консультації з різних галузей права за номером 0 (800) 213 103 з 07-00 до 21-00.

OkM 170901 12

Жителям села були роздані інформаційні буклети щодо напрямків роботи бюро правової допомоги.

Цього ж дня заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз представив інтереси внутрішньо переміщеної особи у Великописарівському районному суді Сумської області, щодо оскарження дій суб’єкта владних повноважень (невиплати пенсії за віком внутрішньо переміщеній особі). За результатами розгляду дії ПФУ визнано протиправними.

Довідково: Великописарівське бюро правової допомоги: вул. Ярослава Мудрого, 1; тел. (05446) 4-22-23.