назад

У Ямполі говорили про розвиток безоплатної правової допомоги у регіоні

ShM 2017 04 19 119 квітня в приміщенні Ямпільської районної центральної бібліотеки відбувся семінар для голів та секретарів селищних, сільських голів Ямпільського району за участі голови Ямпільської районної ради Ольги ГУБАР, директора Шосткинського МЦ з надання БВПД Миколи ГУДІМИ, працівників структурних підрозділів Ямпільської районної державної адміністрації та представників місцевих ЗМІ.

Під час заходу порушувалися питання щодо розвитку безоплатної правової допомоги у регіоні; реалізацію районної програми соціального захисту населення на 2017-2019 роки, про стан роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, їх виявлення, облік та своєчасний захист тощо.

У ході проведення заходу Микола ГУДІМА розповів про переваги системи безоплатної правової допомоги, позитивні результати для суспільства, напрямки та форми роботи Шосткинського МЦ та бюро, навів приклади успішних справ адвокатів. Окрім того, проінформував про зміни в законодавстві, згідно яких розширено коло осіб, яким може надаватися безоплатна вторинна правова допомога та зауважив, що працівниками центру та бюро організовуються та проводяться заходи, метою яких є спрощення доступу та наближення правової допомоги до населення. Зокрема, мова йшла про такі форми роботи, як виїзні мобільні та дистанційні консультаційні пункти.

ShM 2017 04 19 2

«Система безоплатної правової допомоги в Україні допомагає вразливим верствам населення захищати свої права та отримувати доступ до ресурсів, послуг та можливостей, навчає як необхідним знанням і навичкам для захисту своїх прав так і використанню наявних правових можливостей для цього», – зазначив Микола ГУДІМА.

У ході заходу керівник центру провів узагальнення найбільш поширених питань, з якими звертаються суб’єкти права на отримання безоплатної правової допомоги до місцевого центру та бюро правової допомоги, реалізацію права на безоплатну правову допомогу в сільських громадах, про роль бюро правової допомоги у вирішенні проблем територіальних громад.

 Наприкінці виступу Микола ГУДІМА наголосив, що проведений семінар, є важливим заходом направленим на поширення інформації серед широких верств населення у найвіддаленіших селах Ямпільського району, оскільки до сільських та селищних рад звертаються усі громадяни, які стикаються з будь-якими правовими проблемами. Важливо інформувати населення сільських громад про можливість отримати безкоштовну правову допомогу , з метою своєчасного захисту своїх прав та законних інтересів. Тож, отримати безоплатну правову допомогу жителі Ямпільського району можуть звернувшись до Ямпільського бюро правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,1, тел.: 05456-2-20-50.