назад

У Захарівському бюро правової клієнту допомоги оформити право власності на землю

KulikДо Захарівського бюро правової допомоги звернувся громадянин К.

В розмові з начальником бюро – Мариною Кулік – клієнт повідомив, що опинився в складній ситуації. Нещодавно він втратив матір, а нотаріус, до якого він звернувся, щоби оформити спадщину, відмовив йому у вчиненні нотаріальних дій. Підставою для відмови стало те, що йому у спадок дісталася земельна ділянка, але оригіналу сертифікату на неї клієнт надати не зміг, в наявності була лише копія.

Нажаль, це типова ситуація для жителів Захарівки, адже багато хто стикається з тим, що не може знайти оригінали правовстановлюючих документів або ж оригінали були пошкоджені, зіпсовані або втрачені, та немає можливості отримати дублікати. В даному випадку єдиним виходом із ситуації є звернення до суду із позовом про визнання права власності в порядку спадкування.

Тому, з метою захисту прав та інтересів клієнта Марина Кулік, дослідивши матеріали справи підготувала подала до Фрунзівського районного суду позовну заяву про визнання 1/4 частини права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

 

Розглянувши позов та додані матеріали до справи в 4 судових засіданнях, 22 січня 2018 року Фрунзівський районний суд Одеської області задовольнив в повному обсязі позовні вимоги, а саме, визнав за клієнтом бюро гр. К. право на 1/4 частину земельної частки (паю) у порядку спадкування за законом після померлої матері.

Так, завдяки професійним діям начальника бюро громадянин К. зміг оформити право власності на свою частку спадщини та розпоряджатися землею на власний розсуд.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатися до Захарівського бюро правової допомоги за адресою: смт Захарівка, вул. 1-го Травня, 49. Тел.: (04860) 9-44-30.