назад

13076610 472168209640807 3907711052702435951 n

Чортківський місцевий центр відвідав місто Заліщики з метою інформування громадян щодо конкурсу  з відбору керівників/заступників керівників бюро правової допомоги, який оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги.

Так, 18 квітня 2016 року на базі Заліщицького районного центру зайнятості фахівці місцевого центру провели зустріч  з юристами, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, працівниками юстиції, помічниками адвокатів та представниками районного центру зайнятості.

Директор місцевого центру Марія Гамбаль розповіла присутнім, що з 1 липня 2016 року по всій Україні запрацюють бюро правової допомоги, як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів з метою посилення правової спроможності територіальних громад. В бюро правової допомоги громадяни матимуть можливість: отримати первинну правову допомогу (юридичні консультації); подати звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги; отримати такий вид послуги, як здійснення представництва інтересів клієнта в суді, а також матимуть доступ до електронних сервісів Мін’юсту (в подальшому – всіх державних електронних сервісів). Також, одним із завдань бюро буде активне правопросвітництво на рівні територіальних громад.

В конкурсі з відбору керівників/заступників керівників бюро, який оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги зможуть взяти юристи, які бажають робити зміни у своїх територіальних громадах, вільно володіють українською мовою та мають бажання приєднатися до команди системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Дізнатися більше про вимоги до претендентів, строки проведення, умови участі в конкурсі та заповнити заявку на участь у ньому можна на веб-сайті: www.legalaid-jobs.in.ua.

Працівники місцевого центру в приміщенні районного центру зайнятості розмістили оголошення про конкурс, а також інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу (вул. Степана Бандери,43А, м.Заліщики).

Цього ж дня, фахівці місцевого центру провели робочу зустріч з представником Заліщицької спілки учасників АТО “Дністровий вал” Степаном Навольським з метою налагодження співпраці місцевого центру з громадською організацією та інформування про можливість отримання безоплатної правової допомоги. Марія Гамбаль повідомила, що відповідно до пункту 9 частини першої статті 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу», право на БВПД мають ветерани війни (учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни) та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – на правові послуги, стосовно питань, пов’язаних з їх соціальним захистом. Працівники центру залишили для розповсюдження серед учасників АТО інформаційні буклети про діяльність Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, що отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).