назад

13087807 472170032973958 6624029739650712640 n

Фахівці Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали смт. Гусятин з метою інформування громадян, що мають юридичну освіту щодо проведення конкурсу на посади керівників/заступників керівників бюро правової допомоги.

20 квітня 2016 року  в Гусятинському районному центрі зайнятості пройшла зустріч з юристами, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, працівниками районного центру зайнятості та іншими зацікавленими громадянами, які зайняті пошуком роботи.

Під час зустрічі директор Чортківського місцевого центру Марія Гамбаль розповіла присутнім  про відкриття бюро правової допомоги, проведення конкурсу на посади керівників/заступників керівників бюро правової допомоги в якому можуть взяти участь юристи,  які прагнуть правової освіченості територіальних громад, вільно володіють українською мовою та мають бажання приєднатися до команди системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Також, фахівці місцевого центру у приміщенні районного центру зайнятості розмістили  оголошення про конкурс та інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу (вул. Тернопільська,14, смт. Гусятин).

13010904 472170006307294 7409462947905600647 nЦього ж дня, заступник директора Ольга Галанчак та начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Галина Концограда провели робочі зустрічі з головою районної ради Василем Бойчуком, головою районної державної адміністрації Віталієм Батогом  та заступником голови районної державної адміністрації Надією Галябардою.

У ході зустрічей фахівці місцевого центру розповіли про відкриття бюро правової допомоги в Тернопільській області, зокрема і в Гусятинському районі та оголошення конкурсу на посади керівників даних бюро. У результаті зустрічі сторони домовилися про співпрацю в напрямку інформування жителів району про проведення конкурсу. Зокрема, оголошення про проведення конкурсу розміщено на інформаційних стендах, дошках оголошень державних установ ( вул. Пушкіна, 1, смт.Гусятин) та опубліковано в районній газеті “Вісник Надзбруччя”.

Нагадуємо, що свою роботу бюро правової допомоги розпочнуть з 1 липня 2016 року по всій Україні, як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів з метою посилення правової спроможності територіальних громад. Бюро правової допомоги забезпечуватиме: надання громадянам первинної правової допомоги (юридичні консультації), прийняття звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, доступ до електронних сервісів Мін’юсту та активне правопросвітництво на рівні територіальних громад. Присутніх поінформувано про порядок та умови проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги.

Дізнатися більше про вимоги до претендентів, строки проведення, умови участі в конкурсі та заповнити заявку на участь у ньому можна на веб-сайті: www.legalaid-jobs.in.ua.