назад

13592650 496898493834445 7248144342261672003 n

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом відвідали Збараж з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги  безробітним громадянам.

Так, 07 липня 2016 року в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис у складі робочої групи місцевого центру відвідав з робочим візитом місто Збараж та взяв участь у семінарі з загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці для безробітних громадян, який провела начальник відділу активної підтримки безробітних Збаразького районного центру зайнятості Людмила Виклюк.

Одним із завдань даного семінару було поширення серед жителів району інформації про їх право на правову допомогу, яке гарантоване ст.59 Конституції України.

Інтегратор місцевого центру ознайомив присутніх  з роботою центру, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами права на БВПД, зазначеними у статті 14 Закону та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги.

Крім того, присутні отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу, із зазначенням адреси розміщення Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, контактного телефону та скайпу.

Ярослав Лис розповів безробітним громадянам та працівникам РЦЗ про проведення Кременецьким місцевим центром державної реєстрації громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи.

Також інтегратор місцевого центру проінформував  присутніх про бюро правової допомоги, що розпочнуть свою роботу у Збаражі та по всій Україні з 1 вересня 2016 року і в яких усі бажаючі особи зможуть отримати необхідні юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, подати звернення на безоплатну вторинну правову допомогу, а також матимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

З метою інформування мешканців населених пунктів Збаразького району щодо реалізації Кременецьким місцевим центром пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань Ярослав Лис провів робочі зустрічі з завідувачем сектору інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю та головним спеціалістом юридичного відділу Збаразької райдержадміністрації Богданом Кузьмою та Олесею Смолою, керівником Збаразького відокремленого підрозділу ГО «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» Ігорем Берником, керівником ГО «Штаб національного спротиву Збаразького району» Володимиром Голоднюком та заступником директора Збаразької ЦБС Тетяною Огінською. В ході робочих зустрічей домовлено про проведення інформування зацікавлених осіб щодо проведення державної реєстрації громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи,  Кременецьким місцевим центром та надано інформаційні матеріали для розміщення в соціальних мережах та на дошках оголошень.

Інтегратор місцевого центру провів робочі зустрічі з начальником відділу активної підтримки безробітних Збаразького районного центру зайнятості Людмилою Виклюк, першим заступником начальника управління соціального захисту населення Збаразької райдержадміністрації  Світланою Ревун, Головою Збаразької районної організації Товариства Червоного Хреста Марією Милян та директором Збаразького районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Русланою Боднар, в ході яких домовлено про участь фахівців місцевого центру у інформаційно-роз’яснювальних та освітніх заходах з питань надання соціальної та правової підтримки внутрішньо переміщеним особам.

З метою спрощення доступу до БПД соціально незахищених верств населення, Ярослав Лис також зустрівся з начальником управління праці та соціального захисту населення Збаразької райдержадміністрації Олександром Рожко.  В ході проведеної зустрічі досягнуто домовленості про налагодження співпраці для створення рівних можливостей для доступу малозабезпечених категорій громадян до правосуддя шляхом організації надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

За результатами робочої зустрічі підписано відповідний меморандум про співпрацю між Кременецьким місцевим центром та управління праці та соціального захисту населення Збаразької райдержадміністрації.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).