назад

13178807 478520589005569 5079395394172738981 n

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом відвідали  місто Збараж з метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу серед жителів Збаражчини.

Так, 05 травня 2016 року в .о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис провів ряд робочих зустрічей. Інтегратор зустрівся з начальником відділу активної підтримки безробітних Збаразького районного центру зайнятості Людмилою Виклюк. Сторони домовилися про участь працівників місцевого центру 2 червня 2016 року у семінарі з правових питань для безробітних осіб та про розміщення інформаційних матеріалів щодо Порядку проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги на інформаційних стендах центру зайнятості (м. Збараж, вул. О. Кобилянської, 1).

Цього ж дня Ярослав Лис зустрівся з начальником управління праці та соціального захисту населення Збаразької райдержадміністрації Олександром Рожко з яким обговорили питання спрощення доступу до безоплатної правової допомоги соціально незахищених верств населення.

Нагадуємо, що право на отримання такої допомоги мають наступні категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»).

Про можливість отримання безоплатної правової допомоги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги обговорювали  під час зустрічі з директором Збаразького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Русланою Боднар.

Під час зустрічі з директором Збаразької районної централізованої бібліотечної системи Оксаною Бойко  Ярослав Лис домовився про забезпечення організації проведення онлайн консультацій з правових питань для жителів Збаразького району з використанням програми «Бібліоміст», яка функціонує у центральній районній бібліотеці Збаразької ЦБС та у бібліотеках-філіалах сіл Залужжя, Тарасівка та Чернихівці.

Нагадуємо, що громадяни які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть отримати юридичну консультацію онлайн за допомогою скайп –зв’язку kremeneckiy_mс.

Цього ж дня інтегратор місцевого центру обговорив із військовим комісаром Збаразького району підполковником Сергієм Манзюком питання надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО, кількість яких постійно зростає. Так, у квітні 2016 року 90 мешканців Збаражчини повернулись додому в результаті проведення четвертої хвилі мобілізації. Військовому комісару  були передані для поширення буклети Координаційного центру з надання правової допомоги для учасників антитерористичної операції.

Ознайомитися із буклетами з наступний тем: дії позичальника  мобілізованого учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту; дії незаконно звільнених учасників АТО;  забезпечення учасників АТО ліками та лікарськими засобами;  реалізація права учасниками АТО на землю та житло;  пільги учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них укладення та припинення контрактів військовими під час АТО можна за посиланням.

Нагадуємо, що отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).