назад

У Житомирі пройшов флешмоб «Дій проти насильства»

Житомир долучився до акції «Дій проти насильства». На пішохідній вулиці Михайлівській працювало 6 локацій. Фахівці системи безоплатної правової допомоги долучились до заходу.

«Не мовчи», «Не залишайся байдужим», «Зипини насильство», такі та інші написи лишали містяни на локації «Долоньки проти насильства». Відкрито обговорювати цю болючу тему жертвам насильства непросто. Однак поліцейські закликають вголос говорити про це та не терпіти знущань. А фахівці системи БПД нагадують, що усі хто страждає від домашнього насильства мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Активно боротися з цією проблемою слід і тим, хто став свідком домашнього насильства. – Ті, хто потерпають від домашнього насильства, потребують допомоги та підтримки. Самостійно розірвати «коло насильства» вкрай важко, – наголосила фахівчиня Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова.

Що таке терміновий заборонний припис та обмежувальний припис стосовно кривдника розповів фахівець Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін.

Надавали консультації та розповсюджували буклети фахівчині РЦ з надання БВПД у Житомирській області Олена Вовнюк та Наталія Ярошенко.

До проведення акції долучились: поліцейські Управлінь превентивної діяльності ГУНП, поліції охорони, патрульної поліції в області та їх юні помічники зі Спілки вартових правопорядку, а також представники Регіонального та Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Житомирського навчального центру підготовки поліцейських, Департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА, Управління сім’ї, молоді та спорту, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління у справах дітей Житомирської міської ради та громадської організації «СП Мир на долоні».

Фіналом акції став флешмоб #ДійПротиНасильства.