назад
27.03.19

У Житомирі пройшов тренінг для адвокатів з виборчого права

TA127 березня у Житомирі для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомоги провели тренінг «Виборчі права та їх захист». Організували захід фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з громадською омбудсменкою із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА» у Житомирській області Світланою Пантюхіною.

TA4
За словами заступниці директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталії Радушинської фахівці та адвокати системи безоплатної правової допомоги стоять на захисті виборчих прав громадян. А також нагадала, що 30 та 31 березня, місцеві центри працюватимуть у черговому режимі з 09:00 до 17:00, тож громадяни зможуть звертатися до юристів за правовою допомогою.

TA5
Під час навчання Світлана Пантюхіна піднімала теми адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства. Вона також ознайомила з законодавством України стосовно прав виборців та правових наслідків, які настають у випадку їх порушення.
Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА» у Житомирській області Світлана Пантюхіна навела конкретні приклади найбільш розповсюджених випадків порушень виборчих прав та судову практику(перешкоджання здійсненню виборчого права, фальсифікація виборчих документів, підсумків голосування, порушення таємниці голосування, незаконна агітація, спроба підкупу, тощо).

TA3
На заході була присутня регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко. Вона розповіла, що у випадку порушення прав виборці вони можуть повідомити про це на гарячу лінію Уповноваженого 0 800 50 17 20 або за допомогою електронного звернення, розміщеного на офіційному сайті.

TA6