назад

У Житомирі провели установчий семінар для працівників бюро правової допомоги

11.08.2016 - seminar 110 серпня у «Шаховій залі» Головного територіального управління юстиції у Житомирській області провели установчий навчальний семінар для новопризначених працівників бюро правової допомоги.
Участь в установчому семінарі взяли працівники бюро правової допомоги, директори Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Олександр Гриб, директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мирослава Пилипчинець.

11.08.2016 - seminar 2

Під час семінару присутнім продемонстрували презентацію про систему надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області. Зокрема, кожен із директорів охарактеризував діяльність місцевих та Регіонального центру, динаміку якості надання БПД адвокатами, співпрацю з засобах масової інформації.

11.08.2016 - seminar 4 11.08.2016 - seminar 5
11.08.2016 - seminar 10 11.08.2016 - seminar 13

Також обговорили першочергові кроки з організації роботи бюро, місце бюро в системі БПД, їх важливість для громадян та основні завдання, що поставатимуть перед працівниками бюро.
«Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на декілька цілей: підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст; сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему; посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад; сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування; оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров’я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад; запобігання побутовій корупції на базовому рівні», – підсумував директор Регіонального центру Олександр Гербеда.
На кінець зустрічі новопризначені працівники бюро зробили спільне фото, тримаючи в руках надруковані макети з місією та баченням системи надання безоплатної правової допомоги.

11.08.2016 - seminar 6 11.08.2016 - seminar 7
11.08.2016 - seminar 12 11.08.2016 - seminar 1