назад

У Кіптівській об’єднаній територіальній громаді розпочав роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги для населення

P7061076 500x37526 липня 2016 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко здійснив робочий виїзд до с. Кіпті Козелецького району.
Основною метою виїзду стало відкриття дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги для населення, що проживає в сільській місцевості. Дистанційний пункт знаходиться в приміщенні Кіптівської об’єднаної територіальної громади. Про це під час зборів жителів села в своєму виступі повідомив директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД. Мешканців с. Кіпті також було ознайомлено з діяльністю системи безоплатної правової допомоги та місцем в ній Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, поняттям безоплатної вторинної правової допомоги, порядком подання та розгляду звернень, надано відповіді на запитання, залишено інформаційні матеріали.

Після виступу Володимир Бобруйко провів особистий прийом громадян. За отриманням безоплатної правової допомоги звернулось 4 осіб, яким було надано 7 консультацій з питань сімейного права та інших цивільних питань. Зокрема, були роз’яснені: порядок розірвання шлюбу в органах РАЦС (більше інформації можна знайти тут), питання щодо стягнення аліментів на неповнолітню дитину, відшкодування матеріальної шкоди, виселення з житлового приміщення, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.
По завершенню прийому було надано адресну допомогу мешканцю с. Красилівка за місцем його проживання. Особа, до якої виїжджали, є інвалідом першої групи та за станом здоров’я не має можливості особисто звернутися до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД (про що він повідомив під час телефонної розмови). Питання, з яким звернувся громадянин, стосується захисту права власності на будинок, яке потребує вирішення в судовому порядку. Під час прийому було проведено бесіду та прийнято звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Також з метою поширення інформації щодо реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу проведено «вуличне» інформування населення с. Кіпті. Мешканців Козелецького району ознайомлено з функціонуванням системи безоплатної вторинної правової допомоги та розповсюджено інформаційні матеріали.
Захід проводився на виконання Програми надання безоплатної правової допомоги населенню Кіптівської об’єднаної територіальної громади на 2016 – 2018 роки.