назад

У Деснянській об’єднаній територіальній громаді розпочав роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги

Фото з сайту ОТГ28 липня 2016 року в смт. Десна Козелецького району розпочав роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги для населення, що проживає в сільській місцевості. Прийом мешканців Козелецького району проводився в приміщенні Деснянської об’єднаної територіальної громади начальником відділу правової інформації та консультацій Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлією Бойко.

За отриманням безоплатної правової допомоги звернулось троє осіб, яким було надано п’ять консультацій з медичних питань (щодо можливості направлення сина на примусове лікування), з нотаріальних питань (щодо порядку оформлення спадщини за законом, оформлення довіреності на право отримання пенсії чоловіка) та з питань соціального забезпечення (щодо пільг членам сім’ї загиблого в зоні АТО учасника бойових дій та щодо порядку отримання посвідчення члена сім’ї загиблого в зоні АТО учасника бойових дій (більше інформації можна отримати тут)
По завершенню прийому було проведено «вуличне» інформування населення Деснянської об’єднаної територіальної громади. Мешканців Козелецького району ознайомлено з функціонуванням системи безоплатної вторинної правової допомоги та розповсюджено інформаційні матеріали.
Захід проводився на виконання Програми надання безоплатної правової допомоги населенню Деснянської об’єднаної територіальної громади на 2016 – 2018 роки.