назад

У Житомирі відбулася зустріч експертів Ради Європи з головою Ради адвокатів та адвокатами системи БВПД

28.03.2016 -   28 березня радник з правових питань Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» Ольга Дубінська та національний консультант Ради Європи, експерт центру політико-правових реформ Олександр Банчук провели зустріч з Головою Ради адвокатів Житомирської області та адвокатами Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області.

У першій дискусії взяли участь Голова Ради адвокатів Житомирської області Валерій Прокопчук. У другій дискусії участь взяли адвокати Регіонального центру з надання БВПД: Дмитро Вернидуб, Віталій Галагуз, Євген Грішин, Наталія Нагорна, Руслан Логінов, Євгена Шара.

Зустріч відбулася в межах оцінки української системи безоплатної правової допомоги у кримінальних провадженнях у світлі стандартів Ради Європи. Оцінка здійснюється Проектом «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» за фінансового сприяння Уряду Данії.

Валерій Прокопчук відмітив, що Регіональний центр тісно співпрацює з Радою адвокатів у Житомирській області. Він зауважив, що Житомирська область унікальна тим, що всі директори місцевих та Регіонального центру адвокати.

Акцентувавши увагу на тому, що комісія з оцінки якості, повноти, своєчасності надання БВПД при Раді адвокатів Житомирської області була створена у 2013 році, Валерій Прокопчук окремо зупинився на відсутності скарг на неправомірні дії адвокатів під час надання БВПД у кримінальних провадженнях.

Під час другої зустрічі обговорювали питання, які виникають у адвокатів при наданні безоплатної правової допомоги та шляхи їх вирішення. Йшлося також про спрощення системи звітування підвищення оплати послуг, які надають адвокати.

Надану під час зустрічі інформацію буде опрацьовано для підготовки звіту за результатами оцінки системи БПД. Звіт буде оприлюднено, орієнтовно, в червні 2016 року.

28.03.2016    1