назад

У Житомирі відбувся круглий стіл з питань отримання безоплатної правової допомоги для людей з інвалідністю

18.03.2016 invalids Novograd 118 березня у Житомирі відбувся круглий стіл на тему: «Безоплатна правова допомога для людей з інвалідністю».

Захід організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області. У зустрічі взяли участь представники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, члени громадських організацій міста, які працюють з людьми з інвалідністю, журналісти.

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернувся директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда.

Наголошуючи про те, що нарешті Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення, він, зокрема, окреслив мету заходу: інформування людей з інвалідністю щодо їх права на безоплатну правову допомогу та можливість її отримання.

Особлива увага була приділення розкриттю поняттю «безоплатна правова допомога». Також Олександр Гербеда наголосив про те, що розвиток системи БВПД дуже швидкий. І вже з 1 липня буде працювати Бюро правової допомоги.

У своєму виступі головний спеціаліст відділу взаємодії з суб`єктами надання БВПД Коростенського МЦ з надання БВПД Інна Шадура розповіла учасникам круглого столу про те, як отримати БВПД інвалідам.

«Так, щоб отримати консультацію, необхідно звернутися до центру, при цьому подавати документи або довідки не потрібно, – акцентувала Інна Шадура. – Для того, щоб вам призначила адвоката для складання процесуальних документів та представництва інтересів у судах, необхідно подати певний перелік документів. У разі звернення до центру осіб, які мають інвалідність, необхідна довідка про доходи за 6 місяців та довідка МСЕК, або ж пенсійне посвідчення».

Також у ході круглого столу «Безоплатна правова допомога для людей з інвалідністю» Віталієм Родзивілом, начальником відділу взаємодії з суб`єктами надання БВПД Новоград-Волинського МЦ з надання БВПД, піднято питання про порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві.

До Новоград-Волинського центру звернулися дуже багато людей з різними питаннями і більшість з цих осіб – це люди з інвалідністю. Віталій Радзивіл навів вдалі приклади надання правової допомоги людям з інвалідністю.

Учасники круглого столу були задоволені тим, що Регіональний центр звернув увагу на людей з інвалідністю. І сьогодні кожен інвалід може звернутися за консультацією чи по правову допомогу, і адвокат буде безкоштовно захищати його права.

18.03.2016 invalids Novograd 218.03.2016 invalids Novograd 3

18.03.2016 invalids Novograd 418.03.2016 invalids Novograd 5