назад

У Житомирі відкрилась фотовиставка «Правова допомога поруч»

У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, що розташований у Будинку правосуддя, презентували фотовиставку «Правова допомога поруч». Це 60 найкращих світлин обраних з поміж 400 фотографій з усіх областей України. Знімки зроблені у червні – липні цього року під час щоденної роботи фахівців системи безоплатної правової допомоги. Фотовиставка підготовлена за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«Кожна світлина – це історія правової допомоги. Захист у суді, юридичні консультації, правопросвітницькі заходи. Це лише частина важливої кропіткої роботи, яку щоденно виконують адвокати та фахівці системи безоплатної правової допомоги», – наголосив директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги Олександр Гербеда.

Вперше фотовиставка була представлена під час першої Київської міжнародної конференції з безоплатної правової допомоги, що відбулася нещодавно. Сьогодні 1 жовтня світлини демонструвалися у Житомирі. Надалі вони помандрують до інших регіонів України.
«Символічно, що така фотовиставка відкрилась напередодні професійного свята Дня юриста. Завдяки роботі системи безоплатної правової допомоги люди вирішують багато життєвих проблем у правовий спосіб. І з кожною такою історією захисту порушених прав, зростає довіра людей», – зазначив начальник Головного територіального управляння юстиції у Житомирській області Олександр Грабар.

Мета фотовиставки — привернути увагу до переваг створеного державою механізму захисту прав українців. Насамперед це вразливі категорії громадян — діти, учасники бойових дій на сході країни, літні люди та люди з інвалідністю, особи, які перебувають в місцях несвободи.
«Назва фотовиставки «Правова допомога поруч» найточніше передає нашу роботу. Адвокати та фахівці системи БПД завжди там, де наша допомога потрібна найбільше. Адвокати чергують цілодобово аби усі затримані мали право на захист. Вони захищають права клієнтів у цивільних та адміністративних справах. Фахівці системи БПД проводять консультування у місцях несвободи, віддалених селах, геріатричних відділеннях, на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями», – розповіла заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська.
Виставка триватиме з 30 вересня до 07 жовтня.