назад

У Золотоноші провели правовий колаж «Молодь та право»

Днями фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками міськрайонного суду та місцевого центру зайнятості провели у Золотоніській центральній районній бібліотеці захід для старшокласників Золотоніської спеціалізованої школи № 1 з поглибленим вивченням економіки та права «Молодь та право».

Під час правового колажу школярі дізналися більше про свої права та обов’язки, як діяти та куди звертатися в разі порушення своїх прав та про порядок захисту прав у суді. Учням презентували проект «Я МАЮ ПРАВО!», завдання якого забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами України, навчити ці права реалізовувати та захищати. Учасники заходу переглянули соціальні відеоролики про проект та отримали тематичні брошури щодо своїх прав.

zolot.bibliotheka05.02 gol

Також під час зустрічі фахівець центру зайнятості провела інтелектуальну гру – «Світ професій», у якій взяли участь дві команди старшокласників «Правознавці» та «Бемс», які проявили  кмітливість та обізнаність щодо видів професійної діяльності, сучасних професій у різноманітних творчих конкурсах.