назад

Учасник бойових дій за допомогою Роздільнянського місцевого центру відстояв своє право на звернення про надання земельної ділянки

NepochatovДо Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин І., учасник бойових дій, за допомогою у справі про виділення йому земельної ділянки у м. Роздільна.

Як з’ясувалося, чоловік звернувся до Роздільнянської міської ради з заявою про виділення йому земельної ділянки для будівництва і отримав відмову.

Відмова ґрунтувалась на підставі, що Роздільнянською міською радою прийнято положення, згідно з яким право на отримання земельної ділянки на території м. Роздільна мають особи, зареєстровані на території м. Роздільна.

На складання процесуальних документів та представництва інтересів гр. І. у суді Роздільнянським місцевим центром з надання БВПД було уповноважено головного спеціаліста відділу представництва Центру Романа Непочатова Наказами № 242-од, 243-од від 21.11.2017 року.

Вивчивши рішення про відмову та положення, на підставі якого було відмовлено, працівник центру звернув увагу, що цим було порушено права клієнта на землю.

Так, згідно ст. 24 Конституції України, кожна особа не може бути дискримінована за місцем проживання. Також працівник звернув увагу суду, що згідно зі ст. 118 ЗК України, в якій перелічені підстави відмови в наданні земельної ділянки, відсутня підстава, як реєстрація на тій чи іншій адміністративно-територіальній одиниці.

Вивчивши матеріали справи, Роздільнянський районний суд Одеської області ухвалив рішення про задоволення позову повністю, що дало змогу відновити право клієнта Центру на звернення з заявою про надання земельної ділянки.

За юридичними консультаціями та безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Адреса: вул. Незалежності, 2, м. Роздільна, Одеська область, Україна, 67400

Електронна адреса: rozdilna.odesa@legalaid.od.ua

Скайп: legalaid_rozdilna 

Телефон: (04853) 5-03-66, (04853) 5-04-43

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103