назад

Учасникам АТО розповіли про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»

31.01.2017 seminar mash

31 січня 2017 року з метою підвищення правової обізнаності населення, а також надання особам консультаційної підтримки для вирішення проблемних питань, заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Дворовенко взяв участь в інформаційному семінарі для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку у Машівському районному центрі зайнятості.

Максим Дворовенко розповів присутнім про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що набрали чинності 05 січня 2017 року. В ході виступу працівник бюро підкреслив, що ця соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.

По закінченню заходу працював виїзний мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Цього дня громадяни отримали роз’яснення стосовно отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та виплати одноразової грошової допомоги.

Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги має можливість скористатися нашими послугами, а також отримати доступ доелектронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийоміу відділі «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД за адресою: с. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).