назад

Учасників АТО поінформували про їхні пільги на санаторно – курортне лікування та реабілітацію

vebin new   30 травня, в межах плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», правозахисники Гельсінської спілки з прав людини провели вебінар на тему «Санаторно-курортне лікування учасників АТО та їх реабілітація». У вебінарі взяли участь фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області, Ужгородського та Мукачівського місцевих центрів з надання БВПД, бюро правової допомоги, учасники АТО та представники громадських організацій, які захищають їхні інтереси. 

    Упродовж вебінару юрист громадської приймальні ГО «Закарпатська громада» та Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Ужгород Юрій Опаленик поінформував учасників АТО про окремі аспекти санаторно-курортного лікування у 2017-му році, порядок забезпечення засобами протезування та/або ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями; про правову допомогу та оскарження дій органів соціального захисту, а також порадив як самостійно обрати заклад для лікування. 
  Організатори вебінару на постійній основі запрошують до перегляду вебінару за посиланням https://goo.gl/1HDsDu. Завантажити презентацію можна за посиланням https://goo.gl/K63bel. Усі зацікавлені сторони можуть й надалі надсилати свої питання з приводу нашої теми на електрону пошту medhelpato@gmail.com.

vebinar 5
    Учасники АТО, які долучилися до вебінару в Регіональному центрі з надання БВПД, задавали питання на порушену тему через повідомлення у чаті. Всього до вебінару через структурні підрозділи Регіонального центру – місцеві центри та бюро правової допомоги – долучилося двадцять двоє учасників АТО.
    Також у рамках заходу учасники антитерористичної операції отримали соціальні картки Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці – Разом». Працівник Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Марія Рішко вручила іменні картки Віталію Євсеєву, Василю Іванському, Юрію Костюку, Івану Пирч, Івану Пораді та Мілану Рішко, а також поінформувала їх про пільги та можливості, які надає соціальна картка її власнику. Серед пільг, зокрема: безкоштовне обстеження та отримання медичних послуг, психологічна підтримка, знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах, освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

vebinar 1

vebinar 4

vebinar 3

    Отримати соціальну картку можуть учасники АТО та члени сімей загиблих, заповнивши анкету на сайті «Українці – Разом», або звернувшись до фахівців Ужгородського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м.Ужгород, вул.Загорська, 51.