назад

Учасників бойових дій в смт. Чутово інформували про право на адвоката

persiy1708201161

17 серпня в Чутівському районному центрі зайнятості за участі в.о. голови Чутівської райдержадміністрації Руслана Сітайла, представників районного управління праці та соціального захисту населення, відділу держгеокадастру, районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, а також представників Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся семінар для учасників бойових дій.

В ході семінару начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевого центру з надання БВПД Тетяна Ражик  поінформувала учасників бойових дій про їх право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Також присутні отримали інформацію про ліквідацію районних управлінь юстиції та створення бюро правової допомоги, які з 1 вересня 2016 року стануть незамінними в житті територіальних громад.

Заступник начальника відділу «Чутівське бюро правової допомоги» Вікторія Гнатенко розповіла про перспективи, які очікуються з відкриттям бюро правової допомоги, а також повідомила про функції та основні завдання бюро правової допомоги.

По завершенню семінару, учасники бойових дій мали можливість задати свої питання та отримати юридичну консультацію. В більшості випадків військових хвилювали питання безкоштовного проїзду та порядку отримання земельних ділянок.