назад

Що таке БВПД та як її отримати – роз’яснив неповнолітнім директор Новоград-Волинського місцевого центру

17.07.2016 - zahid 217 серпня директор Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Петро Пелешок взяв участь у профілактичному заході служби у справах дітей Новоград-Волинської районної державної адміністрації. Захід відбувся за участю неповнолітніх, які перебувають на обліку, як особи, що скоїли правопорушення.

«Діти мають знати, що їм є до кого звернутися, якщо вони потребують захисту чи юридичної консультації, – відмітив директор місцевого центру. – Саме з цією метою ми зібрали їх сьогодні: роз’яснити про їх права та обов’язки, та про можливість отримати безоплатну вторинну правову допомогу».

17.07.2016 - zahid 1

Неповнолітніх проінформовали про роботу Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема про те, яким чином центр допомагає неповнолітнім, дітям-сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування, дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Також учасників заходу повідомили про розширення системи безоплатної вторинної правової допомоги – створення Баранівського, Ємільчинського, Олевського та Пулинського (Червоноармійського) бюро правової допомоги та їх основні завдання: правопросвітництво у територіальних громадах; надання безоплатної первинної правової допомоги; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.