назад

Фахівці Сарненського місцевого центру провели виїзний прийом громадян в Рафалівці

golovna

16 серпня працівники Сарненського місцевого центру провели виїзний прийом громадян в смт Рафалівка Володимирецького району. Жителів селища консультували директор центру Микола Павлюк та новопризначений керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демидчик.

Спершу Микола Павлюк представив керівника бюро працівникам селищної ради та поінформував про функції бюро правової допомоги, яке розпочне свою роботу з 1 вересня. 

На прийомі громадян побувало чимало місцевих жителів – понад 20 чоловік. Вони зверталися за правовою допомогою з різноманітних питань,, що стосувалися сплати аліментів, підключення електрики, оформлення спадщини, земельних відносин, визнання права власності, призначення соціальної допомоги одинокій матері тощо. Всі присутні отримали фахові роз’яснення та консультації з тих чи інших сфер життєдіяльності.

2

Серед тих, хто звертався, була і мати хворого на серце сина, який є боржником з аліментів. Жінку цікавило питання, як можна зменшити розмір аліментів, оскільки, враховуючи витрати на лікування, син не може їх сплачувати в повному обсязі. Розглянувши це питання, директор центру надав вичерпну інформацію у справі та допоміг скласти звернення до державної виконавчої служби (заяву про видачу довідки про розмір заборгованості з аліментів). Зібравши всі необхідні документи, жінка планує звертатися у Сарненський місцевий центр для призначення їй адвоката за рахунок держави.

1

Довідково. Сарненський місцевий центр знаходиться за адресою м. Сарни, вул. Широка 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).