назад

Учасники АТО дізналися про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»

Борзна АТО12 січня 2017 рокуз метою підвищення правової обізнаності населення стосовно прав та свобод людини і громадянина, а також надання особам консультаційної підтримки для вирішення проблемних питань , головний спеціаліст відділу «Борзнянське бюро правової допомоги» Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталій Дорошенко взяв участь в інформаційному семінарі для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку у Борзнянськомурайонному центрі зайнятості.

Мета семінару – інформування демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО про можливість працевлаштування, навчання , а також отримання безоплатної вторинної правової допомоги для захисту їх гідності, прав та добробуту. Віталій Дорошенко розповів присутнім про діяльність Борзнянського бюро, порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, детально зупинився на внесених змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» , що набрали чинності 05 січня 2017 року. В ході виступу працівник бюро підкреслив, що ця соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,відтепер їм надаватиметьсябезоплатна вторинна правова допомога не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань. Особлива увага також була приділена підвищенню рівня правової поінформованості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТОз питань відведення земельних ділянок, забезпечення житлом та пільгам при оплаті обов’язкових платежів.Окрім того, були проведені юридичні консультації для двох відвідувачів з питань оскарження дій посадових осіб та укладання договору куплі-продажу.
По завершенні семінару всі присутні отрималибуклетипро безоплатну вторинну правову допомогу учасникам АТО з різних життєвих питань, а також флаєра із зазначеням адреси та контактних телефонів бюро.
Нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав мешканцям Борзнянського району можна звернутись до Борзнянського бюро правової допомоги за адресою: м.Борзна, вул. П. Куліша, 100 або зателефонувати (04653) 2-19-41 чи (04653) 2-13-10. Також, цілодобово та безкоштовно у межах України можна отримати відповіді на правові питання , за єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.