назад

20170117 171429

Шамрай Валентині Андріївні 84 роки. Бабуся має купу всіляких захворювань, що спричинені поважним віком та важким життям. А ще й проблеми з квартирою додалися… Де та як старій хворій людині розрішити свої правові негаразди? До кого звернутися по допомогу?

       23 вересня 2015 року Другий запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги видав адвокату Матсалаєвій Вікторії Вікторівні доручення № 68 – саме з цього й почалися теплі дружні відносини правника та бабусі.

     Окрім вирішення проблемного питання з квартирою, на яку Валентина Андріївна втратила правовстановлюючі документи, адвокат по-троху ставала гарним другом жінці. Вікторія Вікторівна навідувала бабусю, приносила гостинці та вела теплі дружні бесіди.

       Адвокат виконав свою роботу, 17 жовтня 2016 року у Орджонікідзевському суді м. Запоріжжя було доведено право власності Шамрай Валентини Андріївни на квартиру.

       А згодом до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області надійшов лист. Почерк видавав, що писала його старенька хвора людина. Але скільки було тепла, поваги та дружньої любові у листі! Найкращі слова, подяки та щирі побажання викладено на невеличких аркушах паперу. Усе це Шамрай Валентина Андріївна адресувала адвокату Вікторії Матсалаєвій.

       «Когда она приходила в мой дом, она приносила мне горсточку здоровья, радости и силы бороться с болезнью и бедностью» – це ті слова бабусі, які вразили кожного, хто переглядав лист. Адже дуже хотілося душею доторкнутися до щирих слів та відчути тепло вдячного серця!

       Без перебільшення можна відмітити, що адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, не лише професіонали у своїй справі, а ще й відкриті, уважні та чуйні люди.

       На сьогодні більше ніж 2160 мешканців Запоріжжя та Запорізької області отримали адвокатів за рахунок держави, та змогли захистити та відстояти свої права, вирішити проблемні питання, для розв’язання яких була потрібна допомога кваліфікованого правника.

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– телефон: (061) 224-44-50

– е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua