назад

18871284 1386576721387912 41351902 n

Нещодавно у Кременецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги побували учні 9 класу місцевої загальноосвітньої школи № 2, учасники шкільного правового гуртка «На варті закону». Ціль їхнього візиту до місцевого центру – ознайомлення із системою безоплатної правової допомоги та роботою місцевого центру зокрема, залучення їх у подальшому до надання безоплатної первинної допомоги як параюристів, сприяння школярам в отриманні інформації, необхідної при виборі майбутньої професії.

Тетяна Точинська та Сергій Філик ознайомили учасників гуртка з порядком роботи місцевого центру, функціями та напрямками роботи відділів центру – бюро правової допомоги, відповіли на запитання правової тематики. Членів гуртка проінформували про роботу відділу правової інформації та консультацій, навівши конкретні приклади вирішення правових питань. Окрім того, розповіли про реєстрацію громадських формувань і забезпечення доступу громадян до сервісів Міністерства юстиції. Фахівці місцевого центру разом із «гуртківцями» розібрали як вирішувати з правової точки зору життєві ситуації, що їх запропонували для обговорення учні, роз’яснили школярам незрозумілі для них положення чинного законодавства.

Учні жваво і з щирою цікавістю вислухали працівників місцевого центру, пообіцявши відвідати установу ще раз уже після здачі шкільних іспитів.

Наостанок працівники Кременецького місцевого центру домовилися з керівником гуртка, вчителем правознавства Ніною Мартинюк про продовження взаємовигідної співпраці та обговорили її нові форми: залучення «гуртківців» до надання безоплатної первинної допомоги як параюристів, проведення для учнів юридичних вікторин і тематичних правових занять.

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись за адресою:

м. Кременець, вул. Шевченка, 59а, тел.: (03546) 2-52-33

kremenets.ternopil@legalaid.gov.ua

Skype: kremeneckiy_mc

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).