назад

Участь директора Чернівецького місцевого центру в засіданні круглого столу

{loadposition slides05} 

 

Директор Чернівецького МЦ з надання БВПД Сергій Мінтенко взяв участь у засіданні круглого столу з питань діяльності прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу області за участю прийомних батьків,  батьків-вихователів, представників органів виконавчої влади, що відбувся 17 травня 2016 року у стінах обласної державної адміністрації.

На засіданні круглого столу були присутні  Фищук О.Г. – голова обласної державної адміністрації, Яківчек Ю.І. – начальник служби у справах дітей облдержадміністрації, Гришин-Грищук О.Б. – директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Сакрієр О.Л. – начальник управління освіти і науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Пасічник Н.В. – заступник директора департаменту – начальник управління соціального обслуговування, соціальних послуг, інтеграції інвалідів та соціальної підтримки населення Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації.

Під час зустрічі відбулося обговорення проблемних питань, з якими стикаються прийомні батьки і батьки-вихователі в ході діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

“Кожна людина незалежно від віку, статті, соціального статусу, політичних чи релігійних переконань має право на правову допомогу, якщо вважає, що в ситуації, яка склалася, можуть бути порушенні її права,” – зазначив директор Чернівецького місцевого центру у своєму виступі. Сергій Мінтенко також зауважив, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, згідно статті 14 ЗУ “Про безоплатну правову допомогу” є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, а отже держава гарантує їм доступ до правосуддя.