назад
02.10.18

Участь фахівців системи БВПД у засіданні освітянської колегії

колегія11 жовтня 2018 року працівниками Смілянського місцевого центру з надання БВПД взято участь у засідання колегії управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради спільно з працівниками відділу освіти, керівниками загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Присутніх ознайомлено з напрямками роботи місцевого центру та порядком отримання громадянами безоплатної вторинної допомоги. Роз’яснено Закон України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема в частині надання такої допомоги соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах. Наголошено на важливості співпраці із суб’єктами первинної правової допомоги з метою забезпечення права всіх громадян на рівний доступ до правосуддя, а також активної взаємодії задля реалізації цих завдань з органами державної влади та місцевого самоврядування.

колегія2

Учасників поінформовано про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується спільно з системою безоплатної правової допомоги та передбачає інформування громадян про їхні права та юридичні шляхи їх захисту. На сьогодні у межах проекту місцевий центр активно долучається до інформаційних кампаній #СтопБулінг та #Як протидіяти домашньому насильству, орієнтованих на дітей та їхніх батьків.

колегія

При підведення підсумків колегії досягнуто домовленості про проведення освітніх заходів у школах задля правового виховання учнівської молоді та поширено інформаційні плакати системи БПД і проекту «Я МАЮ ПРАВО!», буклети з інформацією про послуги, які надає Смілянський МЦ з НБВПД, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.