назад

Участь Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в розробці аудіокниги «Основні положення Законів про права осіб з інвалідністю»

29250Відмінною рисою успішної й стабільної демократії є наявність сильного й вільного громадянського суспільства, зокрема ефективна співпраця влади й громадського сектора. У демократичних процесах у країні загалом і в громаді мають брати участь усі категорії населення, серед яких і соціально незахищені. Саме їхні права доволі часто реалізуються не в повному обсязі, а їх громадянська компетентність не завжди дає змогу самостійно лобіювати власні інтереси. Особливо гострим це питання є для людей з інвалідністю, оскільки деякі з них не можуть відстоювати свої права ще й через наявність фізичних порушень.  

       Наприкінці грудня 2017 року вийшов практичний порадник застосування інструментів демократії участі з аудіосупроводом  створено в рамках Проекту «Включення людей з інвалідністю Мелітопольщини в демократичні процеси громади», що є частиною Проекту «Регіональні Голоси – Створюємо Мости для демократії», реалізованого в 2017 році Благодійним об’єднанням «Соціальний фонд» спільно з Представництвом DVV International в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

       Аудіокнига «Основні положення Законів про права осіб з інвалідністю»  створена в зручному форматі викладення матеріалу  – «запитання-відповідь».  Вона складається з 5 розділів: конституційні права, право соціального забезпечення, медичне право, трудове право, право пенсійного забезпечення. Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступив партнером в розробці змістовної частини аудіозапису.

Нагадуємо, що безкоштовні юридичні консультації Ви можете отримати в Мелітопольському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

  • Адреса: Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99.
  • Телефони: 096-523-98-55, (0619)43-00-58, (0619)43-00-59,
  • Електронна адреса: melitopol.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Skype-зв’язок: Мелітопольський місцевий центр з надання БВПД