назад

Участь працівників Кременецького місцевого центру у роботі інформаційного майданчика «Запитуєте – відповідаємо» у рамках акції «Шкільний портфелик»

14352269 524527647738196 8084841796160358400 oТрадиційно напередодні початку навчального року по всій Україні відбувається благодійна акція “Шкільний портфелик”. Метою акції є збір коштів для надання допомоги дітям із малозабезпечених сімей, дітям із багатодітних і кризових сімей, сиротам і напівсиротам задля підготовки до навчального року.

15 вересня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання БППД Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис та керівник Шумського бюро правової допомоги Віктор Липка взяли участь в акції «Шкільний портфелик» для сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, яку проводили працівники Шумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на чолі із Світланою Стихальською. Акція проводилась за фінансової підтримки районної державної адміністрації та Шумської об’єднаної територіальної громади. У даному заході взяли участь 110 дітей та іхні батьки. Діти отримали канцелярське приладдя, а батьки одяг та взуття. В ході акції проведено інформаційний майданчик «Запитуєтє – відповідаємо», в роботі якого взяли участь представники районної державної адміністрації, об’єднаної територіальної громади, Кременецького місцевого центру та Бюро правової допомоги.

Віктор Липка розповів учасникам заходу про початок роботи з 1 вересня 2016 року Шумську бюро правової допомоги та про те, які правові послуги можна отримати в бюро правової допомоги та відповів на питання про основні завдання бюро, а саме:

надання безоплатної первинної допомоги (юридичних консультацій);

забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги (прийом звернень);

надання безоплатної вторинної правової допомоги (представництво клієнта в суді, складання процесуальних документів);

забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Керівником Шумського бюро надано роз’яснення щодо надання безоплатної правової допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним групам населення, порядку подання звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, переліку необхідних документів для представництва інтересів даної категорії громадян у цивільних та адміністративних  справах.

Крім того, Віктор Липка ознайомив присутніх з порядком забезпечення постраждалих учасників АТО санітарно-курортним лікуванням.

Інтегратор місцевого центру інформував присутніх щодо пільг, якими користуються учасники АТО та члени їх сімей на підставі статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Також учасникам зібрання роз’яснено норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам згідно ст.121 Земельного кодексу України. Присутні внутрішньо переміщені особи отримали роз’яснення щодо порядку призначення їм соціальних виплат.

На завершення роботи інформаційного майданчика «Запитуєтє – відповідаємо» учасникам заходу було вручено тематичні буклети про захист прав учасників АТО та про пільги, якими користуються внутрішньо переміщені особи.