назад

Участь представників Івано-Франківського місцевого центру в презентації графічного роману«Перехрестя: Дев’ять історій про війну та насильство»

22855799 1492524217507594 1294582554 n25 жовтня 2017 року в читальному залі Наукової бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету заступник начальника відділу правої інформації та консультацій Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Шулятицька і головний спеціаліст відділу Елеонора Белей метою правопросвітницької діяльності взяли участь у презентації графічного роману у новелах «Перехрестя: Дев’ять історій про війну та насильство» як консультанти учасників бойових дій та надавачі їм правової допомоги.

На презентації працівники Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Шулятицька та Елеонора Белей ознайомили присутніх з категоріями громадян, яким надається правова допомога, а також підкреслили, що дана презентація надзвичайно важлива, оскільки безпосередньо працюють з учасниками бойових дій, внутрішньо переміщеними особами та надають їм роз’яснення відповідно до законодавства та безоплатну правову допомогу.

«Перехрестя» – це колективна робота про порушення прав людини та вплив збройного конфлікту на Донбасі на життя окремих людей і суспільство загалом.Видання є першою в Україні графічною новелою, присвяченою непростим історіям людей, які залучені у конфлікт по обидва боки лінії розмежування.

Серед дев’яти історій, які містяться в романі є оповіді про полон, життя переселенців та тих, хто залишився у «сірій зоні», про боротьбу родичів за права загиблих добровольців та інші.

Графічний роман у новелах підготовлений активістами із восьми громадських організацій та двома художниками. «Хоча ми взяли історію тільки однієї людини і відобразили її у художній формі, але насправді це голоси тисяч медиків, які рятують життя на передовій та допомагають встановити мир»,– зазначила Євгенія Бардяк, голова громадської правозахисної організації «Молода Просвіта», яка брала активну участь у проведенні конкурсного відбору на посади керівників бюро правової допомоги Прикарпаття.

Під час презентації лікарі, парамедики, які безпосередньо працювали в зоні АТО розповіли про війну на Донбасі, про те, як люди живуть у зоні збройного конфлікту, як це впливає на їх життя, та на всю країну загалом.

На презентації обговорили новелу та особливості її підготовки, а також була можливість поспілкуватись з учасниками і координаторами проекту.

Захід відбувся за сприяння та підтримці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області.


{gallery}pictures/2017.10.28_презентація{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:
вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)