назад

Участь представників системи БПД у роботі круглого столу з нагоди презентації програми розвитку центру пробації у місті Луцьку

IMG 932013 грудня 2017 року директор Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Ростислав Руденко, головний спеціаліст Регіонального центру Мирослава Хлистік та директор Луцького місцевого центру з надання БВПД Ольга Кудрицька взяли участь у роботі круглого столу з нагоди презентації Програми профілактики рецидивної злочинності та правопорушень у місті Луцьку на 2018–2020 роки.

Захід пройшов у приміщенні Луцької міської ради за участі представників депутатського корпусу, органів міської влади, громадських організацій, місцевих судів, прокуратури, служби пробації та преси.

IMG 9320

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник міського голови міста Луцька Григорій Недопад, який повідомив про відкриття у нашому місті першого в Україні модельного центру пробації для дорослих правопорушників. Директор Департаменту пробації Міністерства юстиції України Олег Янчук додав, що цей Центр зможе дієво і результативно функціонувати лише за умови тісної співпраці з організаціями-партнерами та за підтримки з боку органів місцевого самоврядування. Начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Богдан Ґедзь поінформував присутніх про те, що у Львові вже 2 роки як діє подібний центр пробації для неповнолітніх. За період його роботи підопічними центру не було скоєно жодного повторного злочину, що свідчить про ефективність та доцільність відкриття таких центрів і в інших містах України.

На заході виступив голова місії NORLAU (Норвезької місії радників з питань верховенства права в Україні) Віллі Гііл, який розповів як працює пробація в Норвегії та окреслив основні переваги пробації для суспільства.

IMG 9321

Начальник Рожищенського районного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Юрій Перик презентував Програму профілактики рецидивної злочинності та правопорушень у місті Луцьку на 2018–2020 роки, розроблену Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції України спільно з Луцьким міськрайонним відділом пробації, розкрив мету програми, наголосивши на важливості і доцільності її прийняття для громади міста.

Вкінці заходу окремі представники місцевих органів влади та керівники підприємств були нагороджені подяками Міністерства юстиції України за сприяння у розвитку Луцького міськрайонного відділу пробації.