назад

Всеукраїнський тиждень права: майстер-класи, лекції ,конференції, юридичні майданчики

TP6Щороку на початку грудня у рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області проводять багато заходів. Про найцікавіші з них читайте у нашому огляді.
Всеукраїнський тиждень права – це масштабна правопросвітницька кампанія. Головне завдання якої – підвищити рівень правової освіти громадян та інформування українців про їхні права та можливості їх захисту.

5 грудня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська взяла участь у майстер-класі для студентів-правників. Вона завжди охоче ділиться з молоддю своїми знаннями та відповідає на їхні запитання, яких традиційно чимало. Студенти із захопленням слухали розповідь Наталії Радушинської, яка говорила про професію адвоката, щоденне самовдосконалення та можливість у подальшому стати адвокатом системи безоплатної вторинної правової допомоги. Майстер-клас заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області не залишила байдужим нікого, студенти отримали надзвичайно корисну, змістовну, цікаву інформацію, яка обов’язково стане в нагоді майбутнім правникам.

TP2TP3
05, 12 та 13 грудня Фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області взяли участь у роботі юридичних майданчиків «Мої права». Вони працювали на базі: Державної екологічної інспекції у Житомирські області, Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації, Навчально-методичного центра цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області. Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк та головний спеціаліст Наталія Ярошенко розповіли про систему безоплатної правової допомоги та надали індивідуальні юридичні консультації усім охочим.

TP13 TP15
TP14 TP16

06, 08 та 11 грудня правопросвітницькі уроки для учнів старших класів житомирських загальноосвітніх шкіл №№ 1, 16, 25, 28 провели заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк. Наталія Радушинська прочитала учням шкіл №25 та №28 лекції на тему: «Кібербулінг» та «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Олена Вовнюк розповіла учням шкіл №1 та 16 про систему безоплатної правової допомоги в Україні. Акцентувала увагу на загальнонаціональному правопросвітницькому проекті «Я маю право!». Головне завдання проекту підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

TP4 TP5
TP7 TP8

6 грудня начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олег Врублевський та виконуючий обов’язки директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Олександр Коваль відвідали державну установу “Житомирська установа виконання покарань №8” де провели консультативний та особистий прийоми. Вони розповіли засудженим що таке первинна та вторинна правова допомога, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Під час особистого прийому засуджених, їм надали фахові юридичні консультації з наступних питань: процедура розлучення, набуття громадянства, перегляд судових рішень, кримінальних справ, тощо.

TP11 TP12

07 грудня на базі Житомирського державного університету ім. Івана Франка відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція під назвою “Права людини: історичний вимір, сучасні тенденції”. Участь у заході взяли заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська та виконуючий обов’язки директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Олександр Коваль. Наталія Радушинська розповіла про систему безоплатної вторинної правової допомоги, стандарти надання безоплатної первинної і вторинної правової допомоги.

TP1

{module РЦ}