назад

Участь у бюджетній комісії

4 квітня 2019 року посадові особи Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь в засіданні постійної комісії Зорівської ОТГ з питань бюджету, з метою презентації проекту Програми надання безоплатної правової допомоги населенню Зорівської ОТГ на 2019-2020 роки та обговорення питання щодо її фінансування з місцевого бюджету.

Сергій Брус, директор місцевого центру зазначив, що рівень доступу людей, які проживають у віддалених населених пунктах сільської місцевості, до правової допомоги суттєво обмежений. Сільські мешканці, на відміну від мешканців міста, мають доступ до набагато меншої кількості ресурсів, де можна отримати потрібну правову інформацію, консультацію чи роз’яснення. Це часто призводить до порушення прав, неможливість їх реалізації чи захисту. Прийняття та реалізація даної Програми зможе:

  • безпосередньо і точково вирішити правові потреби громади;

  • помогти місцевій владі зняти з себе значну частину навантаження у вигляді звернень та скарг громадян, делегувати частину своїх повноважень у сфері надання правової допомоги іншим провайдерам такої допомоги;

  • усунути супутні проблеми комунікації з громадою.

Заслухавши доповідача від місцевого центру та порадившись, депутати одноголосно прийняли рішення про необхідність затвердити Програму для територіальної громади, а також погодили питання про виділення коштів. Фінансове забезпечення дасть змогу реалізувати основні напрямки Програми: забезпечити дієвість рубрики у засобах масової інформації про зміни в чинному законодавстві; готувати та поширювати інформаційні та просвітницькі матеріали серед жителів громади.