назад

В рамках правопросвітницької кампанії “Відповідальне батьківство” проведено консультування засуджених на базі відділу пробації

2 квітня 2019 року під час роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги з метою підвищення обізнаності осіб, які перебувають на обліку в Чигиринському районному секторі філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області в рамках правопросвітницької кампанії “Відповідальне батьківство” було проведено консультування.

Головним спеціалістом відділу «Чигиринське бюро правової допомоги» Кривошеєю О.А. були надані роз’яснення щодо розміру, підстав та порядку нарахування аліментів.

Так, аліментами, відповідно до чинного законодавства, називаються кошти, котрі виплачуються дитині одним із батьків. Тобто, ці кошти є власністю дитини і батьки (опікуни) повинні витрачати їх на користть дитини. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Також батьків було проінформовано щодо стимулів та гарантій з боку держави. Наприклад, держава надає щомісячну грошову допомогу на дітей, які хворіють на тяжкі хвороби та на дитину, яка отримала тяжку травму.

Додатково було ознайомлено учасників з новими правилами виїзду з дитиною за кордон, з порядком отримання податкової знижки на навчання, орієнтовний розмір якої становить 18 відсотків від фактично сплаченої за навчання.

На завершення зустрічі було залишено інформаційні буклети з відповідними письмовими роз’ясненнями та контактними даними бюро для подальшого розповсюдження серед клієнтів пробації.