назад
21.09.17

Участь у конференції ” Суди і вирішення спорів онлайн: покращення доступу до правосуддя”.

    19 та 20 вересня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Кіккас взяв участь в конференції «Суди і вирішення спорів в режимі онлайн: покращення доступу до правосуддя в Україні», організованій Програмою Агентства США з міжнародного розвиту (USAID) реформування сектору юстиції «Нове правосуддя».

    Під час конференції присутні ознайомились з можливостями онлайн врегулювання спорів як засобу у сприянні своєчасному вирішенню спорів й зменшенню завантаженості судів. У ході заходу також було презентовано і обговорено результати, кращі практики та уроки впровадження програм онлайн врегулювання спорів у Канаді, Європі та США; обговорено оптимальні варіанти запровадження онлайн врегулювання спорів в Україні. Окрім того, під час заходу учасники працювали над виробленням рекомендацій і планування подальших кроків на поширення практики онлайн врегулювання спорів в Україні.
    У заході взяли участь судді, представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації, Національної школи суддів, а також Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Мін’юсту, громадських організацій, вищих навчальних закладів, ЗМІ, міжнародних організацій-донорів, які працюють у сфері верховенства права, розробники програмного забезпечення, підприємці та фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги та Регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.