назад

14330113 524174314440196 8793501596708739246 nВ.о. директора Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Вербицька та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Наталя Бобрик взяли участь у нараді з керівниками органів місцевого самоврядування Кременецького району, яка проводилася   заступником голови Кременецької районної державної адміністрації Вячеславом Онишкевичем за участю заступника голови Кременецької районної ради Михайла Месніковича, керівника апарату районної державної адміністрації Світлани Федишиної та представників державних установ та місцевих ЗМІ.

В ході виступу Валентина Вербицька проінформувала  голів та секретарів міських і сільських рад про бюро правової допомоги, які розпочали  свою роботу з 01 вересня 2016 року. Адже саме тут усі бажаючі особи мають змогу отримати необхідні юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, подати звернення на безоплатну вторинну правову допомогу, а також можуть скористатися  доступом  до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Крім того, учасників наради ознайомили з новою функцією, яка з липня місяця запрацювала у місцевих центрах, це – прийняття та видача документів щодо державної реєстрації громадських формувань, відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 р. №359/5. Не залишилося осторонь і питання надання правової підтримки внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території сільських, міських рад.

Валентина Вербицька розповіла про інформаційні заходи спрямовані на підвищення обізнаності про права внутрішньо переміщених осіб. В ході обговорення, домовлено про організацію виїзних зустрічей працівників місцевого центру з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території відповідних рад.

Фахівці місцевого центру організували  навчання представникам місцевого самоврядування щодо створення спеціалізованої комунальної установи з надання безоплатної первинної правової допомоги для громади Кременецького району.

На завершення представники органів місцевого самоврядування отримали інформаційні буклети, підготовлені місцевим центром, зокрема, про «Призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», «Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб», «Гарантії внутрішньо переміщених осіб у сфері житлового та житлово-комунального господарства», «Пільги, передбачені для учасників АТО щодо сплати податків і зборів» та буклети для учасників АТО, підготовлені Координаційним центром з надання правової допомоги.