назад

Участь у сесії Ківерцівської міської ради сьомого скликання

Сесія 309 вересня 2016 року відбулося пленарне засідання дванадцятої сесії Ківерцівської міської ради сьомого скликання.

На сесії були присутні голова Ківерцівської міської ради Володимир Жгутов, секретар ради Ольга Баранович, в.о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька, в.о. начальника «Ківерцівське бюро правововї допомоги» Олена Сміла, місцеві депутати, представники ЗМІ.
Ольга Кудрицька розповіла присутнім про відкриття бюро правової допомоги у місті Ківерці, наголосила, що за своїм статусом бюро є структурним підрозділом Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонує в області. Основними завданнями бюро правової допомоги є активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги, електронних сервісів Міністерства юстиції України, а також надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій.

Сесія 1

Також, Ольга Кудрицька наголосила на тому, що відкриття бюро у громаді – це крок назустріч мешканцям Ківерцівщини.
Крім того, в.о. директора Луцького місцевого центру розповіла про започаткування Міністерством юстиції України пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань. Відповідно до даного пілотного проекту місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюють прийняття та видачу документів під час державної реєстрації громадських формувань як фронт-офіси. Наразі працівники місцевого центру здійснюють усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації, передбачені Порядком державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

Сесія 2