назад
07.02.17

Участь у сесії Комишанської сільської ради

OkM 170207  17 лютого 2017 року представники Охтирського місцевого центру з надання БВПД здійснили візит до Комишанської сільської ради Охтирського району Сумської області. Директор центру Тамара КОЗИР, начальник відділу правової інформації та консультацій Микола КРАВЧЕНКО, а також головний спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслав ТЮТЮННИК виступили на сесії.

Як відомо, депутати є активом села та доводять до відома мешканців новини, що стосуються членів територіальної громади. Тому співпраця Охтирського місцевого центру з надання БВПД з сільськими радами є вкрай важливою. Адже те, чи знатимуть сільські жителі про свою  можливість отримання безоплатної правової допомоги, багато в чому залежить саме від обізнаності депутатів та працівників сільської ради.

Фахівці центру відповідно до положень статті 59 Конституції України та Закону України «Про безоплатну правову допомогу» розповіли присутнім про наступне:

право кожного на правову допомогу за рахунок держави;

процедуру отримання первинної та вторинної правової допомоги;

останні зміни, яких зазнало законодавство в сфері надання безоплатної правової допомоги;

– доступність отримання безкоштовних правових послуг завдяки розширенню мережі відповідних точок надання такої допомоги.

OkM 170207  2

Також, Тамара Козир домовилася зі Комишанським сільським головою Олександром ПИХТІНИМ про проведення виїзних прийомів та у разі необхідності: «Наші спеціалісти, за потреби, нададуть «адресну правову допомогу» людям похилого віку чи з обмеженими можливостями».

Наприкінці, присутнім нагадали місце знаходження Охтирського МЦ з надання БВПД:

 

м. Охтирка вул. Перемоги, 13 т. (05446) 4-22-23 та роздали візитівки.