назад

Участь у тренінгу на тему: “Посилення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству”

    5-7 березня 2018 року заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Київській області О.В. Кузьомко прийняла участь у триденному тренінгу на тему: “Посилення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству”.

    Даний тренінг організований Фондом народонаселення ООН в Україні (UNFPA) та Міністерством соціальної політики України з метою зміцнення міжвідомчої взаємодії у питаннях профілактики та протидії домашньому насильству, а також налагодження механізму допомоги постраждалим.
Розпочався тренінг із вітальних слів Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Каспар Пік. На відкриття заходу також завітала Ірина Луценко, яка зауважила, що в українській державі відтепер у центрі уваги знаходиться забезпечення базових прав людини, її свободи, гідності та безпеки.

Про нещодавно прийняті основоположні закони та роль фахівців із кожної сфери задля їх успішної імплементації в українських реаліях, нагадала Наталія Федорович, заступниця Міністра соціальної політики України.

    Привітали учасників також Тетяна Ковальчук, заступниця Міністра внутрішніх справ України, та Іонелла Хорга, програмна координаторка Східноєвропейського інституту репродуктивного здоров’я, яка протягом двох днів тренінгу ділилася із запрошеними спеціалістами міжнародним досвідом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    У ході тренінгу представників суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, ознайомлено з успішними підходами у цій сфері, шляхами їх застосування на місцевому та національному рівнях в Україні.
    По завершенню тренінгу всі учасники отримали сертифікати про його проходження.