назад

УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КОНГРЕСУ

2110kongres

20-21 жовтня 2016 року  Перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у  Полтавській області, доктор наук з державного управління, професор Микола Лахижа на чолі делегації вчених Полтавської області взяв участь у роботі Х Конгресу Української Асоціації європейських студій, який відбувся у Львові.

Представники локальних осередків УАЄС, учасники мережі грантерів Програми Жана Моне та вітчизняні і зарубіжні гості Конгресу  обговорили найкращий досвід, практики викладання і дослідження трансформації конфліктів в Україні і за кордоном, питання  захисту прав громадян тощо, зокрема, кластерний підхід у розв’язанні проблем внутрішніх переселенців у європейських країнах.

Презентовано відповідні полтавські напрацювання у організації надання безоплатної правової допомоги та вивчення зарубіжного досвіду.

Обговорено також питання співпраці в організації на Полтавщині науково-практичних заходів, зокрема, проведення у грудні 2016 року I Всеукраїнської науково-практичної конференції «АДАПТАЦІЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ДО ПРАВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ»

.