назад

14 грудня 2015 року прийнято участь у розширеному засіданні спостережної комісії при Миколаївській райдержадміністрації.

15 грудня 2015 року прийнято участь у розширеному засіданні спостережної комісії при Миколаївській облдержадміністрації.

На засіданнях зазначених комісій доповідачами були директор Регіонального центру Чистий В.О. та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та інформації  Регіонального центру Сандул В.М.

Спостережними комісіями проводиться робота щодо здійснення громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання.

При цьому, Регіональним центром спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області, Миколаївським районним управлінням юстиції висвітлено питання про стан надання первинної та вторинної правової допомоги засудженим особам, які знаходяться у місцях позбавлення волі. Так, до Регіонального центру надійшло 46 заяв засуджених, з них:

–  надано роз’яснення щодо необхідності надання додаткових документів, які є підставою для надання їм правової допомоги – 20;

– надано безоплатну вторинну правову допомогу особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі – 26.

 

Увагу присутніх акцентовано на основні напрями співпраці, які зазначені в підписаних меморандумах з Миколаївською обласною громадською організацією «Незалежна соціальна адвокація та правозахист», Миколаївським обласним громадським молодіжним рухом «Пенітенціарна ініціатива». Зазначені заходи здійснюються відповідно до спільного проекту, який спрямований на виявлення та усунення окремих причин, які призводять до порушення права засудженого на звільнення за станом здоров’я, дострокового звільнення від відбування покарання шляхом забезпечення доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, підвищення рівня знань засуджених про свої права в сфері охорони здоров’я.

 

В постановах спостережних комісій відзначено значну роботу Регіонального центру та місцевих центрів. Рекомендовано продовжувати роботу з питань надання первинної та вторинної правової допомоги засудженим спільно з громадськими організаціями.

 

Серед присутніх розповсюджено інформаційно – роз’яснювальні матеріали.