назад

Учні НЗ «Одеського центру професійно-технічної освіти» дізналися про свої права

IMG 394005 грудня 2017 року, в рамках Всеукраїнського тижня права, в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.С. Грушевського представники місцевих центрів правової допомоги розповіли учням ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» про права дитини.

Розпочав захід головний спеціаліст Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Станіславів. Він презентував Конвенцію про права дитини, яку ратифіковано постановою Верховної ради  № 789-XII від 27.02.91.

Крім того, для дітей провели вікторину, протягом якої присутні мали можливість продемонструвати свої знання з правових питань.

Під час обговорення ситуаційних прикладів, учням було надано можливість розібратись, які саме права порушено.

Головний спеціаліст Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Дімова повідомила, що неповнолітнім дітям завжди кортить витрачати свої кошти на особисті потреби, на жаль, не завжди приймаючи до увагу доцільність та необхідність покупки. У зв’язку з чим, питання розуміння своїх майнових прав є актуальним для учнів.

До відома присутніх було доведено інформацію про розмежування понять неповної, часткової та повної дієздатності фізичної особи.

Крім того, фахівці звернули увагу дітей, які саме правочини має право вчиняти неповнолітня особа, залежно від ступеня своєї дієздатності. 

На завершення заходу, Тетяна Дімова розповіла про систему безоплатної правової допомоги, різницю між безоплатною первинною та вторинною правової допомогою, суб’єктів права на отримання БПД та дохід осіб, які мають намір отримати допомогу в якості малозабезпеченої особи.

Учасники заходу отримали буклети про Третій одеський місцевий центр та брошури з інформацією про дієздатність фізичної особи.

IMG 3938

IMG 3940