назад

Учнів Гадяцької школи навчали як зберігати чисте довкілля

Gad zahid21092017

 

21 вересня 2017 року начальник Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко спільно з керівником комунального підприємства «Сервіс» Гадяцької районної ради Володимиром Кирченковим та юристом цього ж підприємства Юлією Стеценко на базі Гадяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 провели правопросвітницький захід для учнів 5-11 класів на тему «Чисте довкілля – здорова нація».

Ірина Калініченко розповіла про послуги, які можна отримати в Гадяцькому бюро правової допомоги, а також роз’яснила присутнім норми Закону України «Про відходи». Фахівець повідомила, що з 01 січня 2018 року з метою обмеження та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини забороняється захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів. Тож виникає нагальна потреба роздільного сортування сміття.

Володимир Кирченков повідомив учнів про мету створення підприємства та основні завдання, які виконують його працівники задля утилізації та подальшої переробки твердих побутових відходів.

Додатково, в рамках заняття всім присутнім роздали пам’ятку для школярів на тему «Як правильно сортувати сміття», що розроблена фахівцями Гадяцького бюро правової допомоги та юристом КП «Сервіс», а також роз’яснено особливості законодавства України, що регулює спектр переробки, сортування та вивозу твердих побутових відходів.

Фахівцями роз’яснені всі переваги та можливі перспективи розвитку поки що нової для України галузі по переробці твердих побутових відходів, а також органічних відходів.

Під час заходу всі присутні мали можливість переглянути тематичні відео щодо правильного сортування сміття.

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Гадяцького бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5, тел. 05354-3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).