назад

Учнівській молоді розповіли про відповідальність за вживання алкогольних напоїв, наркотичних засобів та тютюнопаління

22032018GPlavnikrygliistil2

22 березня 2018 року головний спеціаліст Горішноплавнівського бюро правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Богодист спільно з прокурором Комсомольського відділу Кременчуцької місцевої прокуратури взяли участь у засіданні “круглого столу” в загальноосвітній школі №6 на тему “Відповідальність неповнолітніх за вживання алкогольних напоїв, наркотичних засобів та тютюнопаління”.

 

         На початку заходу учнів ознайомили з професією юриста, спектром юридичних професій, а також вимогам до професійної діяльності. Максим Богодист зосередив увагу учнів, що для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, насамперед на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верст населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.22032018GPlavnikrygliistil1

         Основну увагу було приділено питанню відповідальності неповнолітніх осіб, у разі вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління у заборонених місцях. Дані протиправні діяння передбачені у статтях 1751 та 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім цього вказали про відповідальність батьків, які понесуть покарання за дітей, яким не виповнилось 16 років (за ст. 184 КУпАП).

         Також з учасниками “круглого столу” обговорили наслідки вживання, зберігання, придбання, продаж та інші активні дії пов’язані з наркотичними засобами. Дані протиправні діяння є кримінально-караними та кваліфікуються за статтями 307, 309 та 316 Кримінального кодексу України. Разом з працівником прокуратури були наведені практичні випадки відповідальності за вказані діяння.

         Активне обговорення зазначених тем у форматі питання-відповідь підтверджує актуальність обраної та необхідність проведення правової роботи серед учнівської молоді з метою убезпечення їх від протиправних діянь.

        Нагадуємо, що отримати правову дорогу громадяни можуть отримати звернувшись до Горішньоплавнівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м.Горішні Плавні, вул.Героїв Дніпра ,40; тел.: (05348) 6-15-10.

Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.